İstanbul Arel Üniversitesi | Gölge Öğretmen / Kolaylaştırıcı Kişi Eğitimi Sertifika Programı
Gölge Öğretmen / Kolaylaştırıcı Kişi Eğitimi Sertifika Programı

Gölge Öğretmen / Kolaylaştırıcı Kişi Eğitimi Sertifika Programı

Eğitim İçeriği

Gölge Öğretmen/Kolaylaştırıcı kişi özel eğitim gereksinimli çocukların eğitim ortamlarına ve sosyal hayata daha verimli biçimde katılmasına aracılık eden, çocuğun gelişim ve eğitim hedefleri doğrultusunda ilerlemesine destek olan bireysel destek uzmanlığı ve eğitim yardımcılığıdır. Gölge Öğretmen/Kolaylaştırıcı kişiler, özel eğitim gereksinimli bireylerin eğitim-öğretimlerine devam edebilmesi ve okul ortamındaki ders ve diğer etkinliklere katılımı açısından önemli bir ihtiyaçtır.

Sertifika programı sonunda; eğitim desteği verilen özel gereksinimli bireylerin yaşamsal ve eğitimsel gereksinimleri doğrultusunda, bilimsel olarak kanıtlanmış metot ve yöntemleri kullanabilmek için gerekli donanıma sahip, bu bireylerin aile çevreleri ve okulları arasında doğru ve işlevsel bir işbirliği sağlamak için gerekli bilgi ve uygulama yeterliliğine sahip Gölge Öğretmen/Kolaylaştırıcı kişilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Program sonunda katılımcıların, Gölge Öğretmenlik/Kolaylaştırıcı Kişi yöntem ve tekniklerine hâkim olarak, özel gereksinimli bireyler ve ailelerine nitelikli bir eğitimsel destek sağlaması hedeflenmektedir.

Bu sertifikayı almaya hak kazanan katılımcılar, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezimize Gölge Eğitmen / Kolaylaştırıcı Kişi talebinde bulunan ailelere önerilebilecektir.

Gölge Öğretmen/Kolaylaştırıcı Kişi Eğitimi Ders Programı İçeriği

• Özel Eğitim Hizmetlerine Dayanak Teşkil Eden Uluslar Arası Ve Ulusal Mevzuat
  • Özel Eğitim Gereksinimli Bireylerin Değerlendirme ve Tanılama Süreçleri
  • Kaynaştırma/Bütünleştirme Uygulaması ve İlkeleri
  • Özel Eğitim Gereksinim Türleri
  • Özel eğitimde kullanılan yöntem ve teknikler
  • Gölge Öğretmen/Kolaylaştırıcı Kişi Uygulaması
  • Sosyal Yaşama Katma Stratejileri
  • Sınıf Yönetiminde Davranışları Yönetmeye İlişkin Stratejiler
  • Düzeylere Göre Hazırlanmış Görsel ve Video Örnekleri
  • Vaka analizi, yaş gelişim özelliklerine göre vaka çalışmaları
  • Her Kursiyere Verilecek Kayıt ve Kontrol Çizelgeleri ve Makaleler

Kimler Katılmalı

• Eğitim Fakültesi mezunları
  • Öğretmenlik formasyonuna sahip olanlar
  • Otizmli çocuklarla çalışan eğitimciler
  • Çocuk Gelişimi Lisans/Ön Lisans öğrenci ve mezunları
  • Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi mezunları
  • Sosyal Hizmet Çalışanları
  • Yukarıdaki Meslek Dallarında Eğitim Veren Fakültelerin Son Sınıf Öğrencileri
  • En az lise mezunu, özel gereksinimli birey yakınları ve bakımından sorumlu kimseler başvurabilir.

Eğitmen :
Eğitim Uzmanı/Yazar K.Serdar ATEŞ

Program Sonunda Verilen Belgeler: Rektörlük Onaylı Eğitim Sertifikası

Ödeme Bilgileri:
Kredi Kartına taksit imkanı
Banka EFT veya Havale
Banka Hesap Numarası: T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ
SEFAKÖY TİCARİ YAPIKREDİ BANKASI
IBAN NUMARASI: TR33 0006 7010 0000 0078 5211 01

Ödeme yapılırken açıklama kısmına; EĞİTİM ADI – T.C. KİMLİK NO  – AD SOYAD yazılması gerekmektedir.

Eğitim Detayları Hakkında:
serifekilictas@arel.edu.tr – arelsem@arel.edu.tr
0531 501 58 09 – 0850 850 27 35 (2316)

12 Kasım 2022

Online Canlı Ders