İstanbul Arel Üniversitesi | Hasta Kabul Personeli Sertifika Programı
Hasta Kabul Personeli Sertifika Programı

Hasta Kabul Personeli Sertifika Programı

Eğitimin Amacı
Hasta Kabul Sertifika Programı tıbbi sekreter olarak çalışan ya da çalışmak isteyen, alan değiştirmek isteyen, yeteneklerini geliştirmek ve daha etkili çalışmak isteyen sekreterler ve sekreter adayları için tasarlanmıştır. Sekreterlik mesleği bir taraftan sekreterlik mesleği ile ilgili uzmanlık bilgilerini – alan bilgisi – diğer taraftan da sekreterlik bilgisi ile ilgili diğer bilim dallarına ilişkin bilgileri içeren bir meslektir. Sekreterlik mesleği aynı zamanda gelişen teknolojiyi ve piyasa koşullarını sürekli öğrenme ve uygulamayı gerektiren bir meslektir. Hasta Kabul Sertifika Programından edildikleri sağlık kuruluşlarını, özelliklerini ve amaçlarını yakından bilmek durumundadırlar. Sağlık hizmeti sunan kurumlar başta yataklı tedavi kurumları olan hastaneler (Genel, özel dal, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri vb.), Hemşirelik Bakım, Geriatri merkezleri ve Evde Bakım Merkezleri yanında ayakta sağlık hizmeti sunucuları (doktor muayenehaneleri, diş hekimi muayenehaneleri, diğer sağlık personeli muayenehaneleri) gibi sağlık birimlerince sunulan ayakta bakım merkezleri, tıbbi teşhis amaçlı laboratuvarlardır. Tüm bu sağlık kuruluşlarında tıbbi dokümantasyon işlevi söz konusudur.

Eğitimin İçeriği

TIBBİ SEKRETERLİĞE GİRİŞ

*YAZIŞMA TEKNİKLERİ *ARŞİVLEME VE DOSYALAMA

*TIBBİ TERMİNOLOJİ

*HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI

*KİŞİSEL İLİŞKİLER

*PROBLEM ÇÖZME

*RANDEVU VE KONUK KABULÜ

*SAĞLIK HİZMETLERİNDE İLETİŞİM

*SAĞLIK MESLEKLERİ ETİĞİ

*TIBBI SEKRETERLİK VE HASTA HİZMETLERİ

*TOPLUMSAL DAVRANIŞLARI BELİRLEYEN KURALLAR

BİREY VE TOPLUMSAL İLETİŞİM

Sertifika Hakkında

İstanbul Arel Üniversitesi Rektörlük Onaylı Eğitim Sertifikası

Ödeme Bilgileri
Kredi Kartına taksit imkanı Banka EFT veya Havale

Banka Hesap Numarası:

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ
SEFAKÖY TİCARİ YAPIKREDİ BANKASI IBAN NUMARASI: TR33 0006 7010 0000 0078 5211 01

Ödeme yapılırken açıklama kısmına;

EĞİTİM ADI – T.C. KİMLİK NO – AD SOYAD yazılması gerekmektedir.

Eğitim Detayları Hakkında
serifekilictas@arel.edu.tr – arelsem@arel.edu.tr
0531 501 58 09 – 0850 850 27 35 (2316)

3 Aralık 2022