İstanbul Arel Üniversitesi | SPSS Sertifika Programı (Sosyal Bilimler İçin İstatistik Programı)
SPSS Sertifika Programı (Sosyal Bilimler İçin İstatistik Programı)

SPSS Sertifika Programı (Sosyal Bilimler İçin İstatistik Programı)

Eğitim İçeriği

Bu programda katılımcılara, temel ve orta düzeyde SPSS paket programı yardımıyla istatistiksel veri analiz tekniklerini uygulama, analiz sonuçlarını yorumlama bilgi ve becerisinin kazandırılması hedeflenmektedir.

Kimler Katılabilir

SPSS Eğitimine lisans, yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası öğrenciler, akademik çalışma yapan araştırmacılar ve akademisyenler, ölçek/anket geliştirip veri analizi yapmak isteyenler ve özel sektörde işi gereği istatistiksel analize ihtiyaç duyan kişiler katılabilir.

Programın İçeriği:

• Teorik altyapı: Araştırma Yöntemlerine Giriş, Araştırma Yöntemleri Çeşitlerinin İncelenmesi, İstatistiğin Temel Amacının Anlatılması, Evren, Hedef Evren, Ulaşılabilir Evren Nedir? Örneklem Nedir? Örneklem Hacminin Hesaplanması Süreçleri, İstatistik Değerlerini Anlama (Ortalama, Standart Sapma, Standart Hata, Mod, Medya), Değişkenlerin incelenmesi (Kategorik Değişkenler, Ordinal Değişkenler, Nominal Değişkenler), Araştırma Hipotezi Kurma Mantığı gibi temel başlıklar değerlendirilecektir.
  • SPSS programına giriş (Değişken Tanımlaması ve Veri Girişi)
  • Tanımlayıcı istatistik (Frekans Tabloları, Çapraz Tablolar, Ortalama, Mod, Medyan, Basıklık, Çarpıklık vb. Kavramlar)
  • Korelasyon Analizi (Parametrik Ve Non-Parametrik)
  • Normallik Analizi
  • Dağılımlar ve Hipotez Testleri
  • Regresyon Analizi (Basit, Çoklu)
  • Geçerlilik Analizi (Keşfedici Faktör Analizi), Güvenilirlik Analizi (Cronbach Alfa Katsayısının Hesaplanması)
  • T testi ve ANOVA,

Ödeme Bilgileri:
Kredi Kartına taksit imkanı
Banka EFT veya Havale
Banka Hesap Numarası: T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ
SEFAKÖY TİCARİ YAPIKREDİ BANKASI
IBAN NUMARASI: TR33 0006 7010 0000 0078 5211 01

Ödeme yapılırken açıklama kısmına; EĞİTİM ADI – T.C. KİMLİK NO  – AD SOYAD yazılması gerekmektedir.

Eğitim Detayları Hakkında:
serifekilictas@arel.edu.tr – arelsem@arel.edu.tr
0539 795 46 41 – 0850 850 27 35 (2316)

05 Kasım 2022

Sefaköy Yerleşkesi